Garvey blir spillets beste etter å ha scoret

I første runde av VM-gruppespillet feide det spanske laget Costa Rica 7-0. Garvey, som hadde på seg en fotballsko uten lisser, presterte bra og skrev rekord for det spanske laget. Etter kampen ble han kåret til den beste i spillet av FIFA.

Spania tok ledelsen i det 11. minutt. Garveys direktepasning ble blokkert og avverget. Olmer stoppet ballen og snudde og presset seg frem fra den lille sekstenmeteren og skjøt i nettet. I det 54. minutt passerte Garvey ballen, Ferran Torres brøt igjennom til høyrekanten av det lille sekstenmeteren og satte inn 4-0. I det 74. minutt slo Morata et innlegg fra venstre, og Garvey volleyte fra 15 meter og slo innsiden av nedre høyre hjørnestolpe for å gå inn i nettet, 5-0.

Denne kampen var Garveys verdenscupdebut i en Nike Mercurial Vapor XIV Elite Fotballsko Herre, og han bidro med assist og pasninger i debuten. Garvey er den yngste spilleren som har scoret i verdensmesterskapet. Garvey vant FIFA World Cup-trofeet etter kampen.