Liverpool slo Arsenal 2-0 i tett FA-cupoppgjør

Liverpool sikret seg en dramatisk 2-0-seier over Arsenal i en tett FA-cupkamp på Emirates Stadium takket være et overtidsmål av Jakub Kiwior og en Luis Diaz-scoring på overtid. Seieren kommer bare to uker etter at lagene spilte 1-1 på Anfield i Premier League, og det er duket for et nytt storoppgjør mellom de to lagene på Emirates Stadium 4. februar, som kan vise seg å bli en avgjørende kamp i kampen om ligatittelen.

Arsenal startet bra, og Reiss Nelson i den Nike Air Zoom Mercurial Vapor XV Elite AG Fotballsko fikk et tidlig skudd på mål som gikk like utenfor. Kai Havertz truet også med et langskudd, og Gunners så ut til å være en trussel på kontringer. Liverpool slet med å finne rytmen i første omgang, men vokste inn i kampen etter hvert. Darwin Nunez og Harvey Elliott bommet begge på sjanser, og Trent Alexander-Arnold traff tverrliggeren med et skudd fra kanten av feltet.

Kampen fortsatte å være jevnspilt i andre omgang, og begge lag dominerte. Havertz bommet på en god sjanse for Arsenal da han skjøt over tverrliggeren fra kloss hold, mens Diogo Jota og Nunez var nærme for Liverpool. I det 80. minutt kom endelig utligningen, da Alexander-Arnold fikk frispark, og Kiwior var så uheldig å sette ballen i eget mål til stor fortvilelse for publikum på Emirates Stadium.

Arsenal kjempet for en utligning i sluttminuttene, men ble avslørt på kontring. I kampens siste sekunder brøt Jota, iført en Nike Fotballsko, gjennom og fant Diaz, som satte ballen i det lengste hjørnet og sikret Liverpool seieren.

Det er verdt å merke seg at Arsenal gikk over til hvit drakt for femte året i rad for å videreføre sitt anti-voldstema, og selv om de tapte kampen, fortjener de å bli hyllet.

Tapet var Arsenals tredje strake tap i alle turneringer, og med tanke på at Brentford-spissen Ivan Toney er satt i forbindelse med en overgang til Arsenal, er det klart at Arteta er på jakt etter en løsning på lagets scoringsproblemer. Premier League-tittelracet henger fortsatt i luften, og med en åttedelsfinale i Champions League mot Porto i vente, har Arsenal mye å gjøre de neste ukene.

Liverpools seier styrket selvtilliten og befestet ledelsen på toppen av Premier League-tabellen. Liverpool har et tett kampprogram foran seg den neste måneden, da de møter Fulham i semifinalen i Carabao Cup, Bournemouth i ligaen og Chelsea på Emirates før de møter Arsenal. Med tittelkampen og Champions League i horisonten må både Liverpool og Arsenal finne tilbake til toppformen hvis de skal nå sine respektive mål de neste månedene.